Why waste time watching a full-length early 2000s music video when you could watch the gif version?

How Well Do You Know Your Classic* Music Videos?

November 09, 2015 / by / 0 Comment

Let’s face it: We millennials have the attention span of a goldfish. We’re not interested in anything that takes longer than 5 seconds to do [insert sex joke here], so why waste time watching a full-length music video when you could watch the gif version? You wouldn’t. Test your classic** video knowledge with our quiz!

1.
A) P!nk- Get the Party Started
B) S Club 7- S Club Party
C) No Doubt- Just a Girl
D) Dixie Chicks- Cowboy Take Me Away

2. 
A) Mariah Carey- Heartbreaker
B) Pussycat Dolls- Don’t Cha
C) The Black Eyed Peas- My Humps
D) Christina Milian- AM to PM

3. 
A) Mya- My Love is Like…Wo
B) Destiny’s Child- Bills, Bills, Bills
C) Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya, P!nk- Lady Marmalade
D) Kelis- Milkshake

4. 
A) Britney Spears- (You Drive Me) Crazy
B) Britney Spears- Lucky
C) Britney Spears- Sometimes
D) Britney Spears- Oops!… I Did it Again

5. 
A) TLC- Creep
B) 3LW- No More (Baby I’ma Do Right)
C) Destiny’s Child- Bug a Boo
D) Mary J. Blige- You Remind Me

6. 
A) Christina Aguilera- Dirrty
B) Ciara- Goodies
C) Ashanti- Rock Wit U
D) Christina Milian- Dip It Low
7. 
A) Christina Aguilera- Dirrty
B) Shakira- Whenever, Wherever
C) Kelly Clarkson- Since U Been Gone
D) Madonna- Don’t Tell Me

8. 
A) Missy Elliott- Get Ur Freak On
B) TLC- No Scrubs
C) Lil’ Kim- The Jump Off
D) Destiny’s Child- Bootylicious

9. 
A) Britney Spears- Everytime
B) Mariah Carey- Always Be My Baby
C) Hilary Duff- Come Clean
D) Kelly Clarkson- Behind These Hazel Eyes

10. 
A) Cheetah Girls- Girl Power
B) 3LW- Playas Gon’ Play
C) TLC- Unpretty
D) Destiny’s Child- Say My Name

11. 
A) Michelle Branch- Everywhere
B) Ashlee Simpson- Pieces of Me
C) Kelly Clarkson- Since U Been Gone
D) Avril Lavigne- Sk8er Boi

12. 
A) Lindsay Lohan- Confessions of a Broken Heart
B) Mandy Moore- Crush
C) Britney Spears- Sometimes
D) Jessica Simpson- With You

13. 
A) Jennifer Lopez- I’m Real
B) Pussycat Dolls- Don’t Cha
C) Ciara ft. Missy Elliot- 1, 2, Step
D) Rihanna- Pon de Replay

14. 
A) Steps- 5, 6, 7, 8
B) S Club 7- You’re My Number 1
C) A*Teens- Upside Down
D) B*Witched- Rollercoaster

15. 
A) No Doubt- Hella Good
B) Britney Spears- (You Drive Me) Crazy
C) Christina Aguilera- Genie in a Bottle
D) P!nk- Most Girls

Answers:

  1. A
  2. C
  3. C
  4. B
  5. A
  6. D
  7. B
  8. A
  9. C
  10. D
  11. D
  12. B
  13. C
  14. B
  15. C

Results:
0-3 Correct: You are as shameful as LiLo’s singing career.
4-8 Correct: At least you tried — you’re JLo and Ben Affleck’s failed marriage.
9-12 Correct: You probably know the dance moves to most of these videos, don’t you? Break out your crop top and leather rip-away pants and show off!
13-15 Correct: Congratulations! You really know your shit! Now go outside and get some sun.

*early to mid 2000s
**I still don’t mean classic